اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ذوالفقار یزدان مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان در پنجاه و هشتمین گردهمایی معاونان دانشجویی که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، گزارشی از عملکرد صندوق رفاه ارائه داد و گفت: در راستای تکمیل زحمات روسای قبلی صندوق رفاه ما آسیب شناسی از صندوق به عمل آوردیم و براساس آن برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت خود را مشخص کردیم و اقدامات اصلاحی را در همین راستا کلید زدیم.
وی در خصوص برنامه بلند مدت صندوق رفاه دانشجویان تصریح کرد: این برنامه در بدو امر مربوط به بحث سند راهبردی و کاربردی می شد؛ که براساس آن صندوق دیگر براساس مدیریت های سلیقه ای اداره نمی شود و به صورت روش مند اداره خواهد شد.
یزدان مهر یکی از مهمترین ویژگی های تسهیلات صندوق را ارائه وام دانشجویی به دانشجویان بی بضاعت دانست و افزود: یکی دیگر از این ویژگی های مهم حرکت به سمت مدیریت واحد، خدمات رفاهی است که تحول جدی را با ساز و کار جدید در صندوق رفاه ایجاد خواهد کرد و احتمالا نیاز است ما به سمت تبدیل شدن به یک نهاد عمومی غیردولتی پیش برویم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان هم چنین کاهش تصدی گری، تثبیت جایگاه صندوق رفاه، سرمایه گذاری، هوشمندسازی سیستم های صندوق، کارت هوشمند با 36 نوع خدمت به دانشجویان و هم چنین تقویت اعتبارات صندوق و جلب حمایت خیرین را از دیگر اقدامات موثر در زمینه تسهیلات صندوق رفاه عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه 41 درصد اعتبارات سال آینده ما هم اکنون در حال دریافت است، گفت: این اقدام به زعم خود بی سابقه است، چرا که ما در این زمینه از شروع امسال 25 درصد در زمینه اعتبارات و وصول آن افزایش داشته ایم.
یزدان مهر در جمع معاونین دانشجویی دانشگاه های کشور از تخصیص 198 میلیارد تومان وام شهریه خبر داد و گفت: علاوه بر این قرار است 20 میلیارد تومان دولت و سه میلیارد تومان صندوق برای وام اختصاصی دانشجویان دکترا تخصیص دهد؛ که براساس آن به کلیه دانشجویان دکترا ماهانه 700 هزار تومان تعلق می گیرد که جمعا 130 میلیارد تومان می شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان ضمن اشاره به اینکه تهیه طرح تبدیل یارانه غذا به وام در دست اجرایی شدن است، بیان داشت: کمبود اعتبارات یارانه نیز از طریق تسهیلات به صندوق داده می شود. هم چنین طرح حمایت از تسهیلات ارزان قیمت که از طرح های ویژه سال 96 است نیز، به کمک تهیه این طرح خواهد آمد.
وی ادامه داد: صندوق رفاه برای رفع مشکل کمبود فضای خوابگاه سازی و بهبود آن به مناطق محروم 4 درصد، نیمه برخوردار 8 درصد و برخوردار 12 درصد وام اختصاص خواهد داد.
یزدان مهر در خصوص درآمد اختصاصی صندوق رفاه نیز خاطر نشان کرد: با توجه به راکد بودن سرمایه گذاری در سال گذشته، درآمد ما به 320 میلیارد تومان رسید؛ که نسبت به سال های قبل با روند رو به افزایشی مواجه بود. هم چنین در سال گذشته افزایش 70 درصدی درآمد را نیز داشتیم که امیدواریم این رقم در سال جاری به 400 میلیارد برسد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان از استفاده صندوق رفاه از ظرفیت بدنه دانشگاهی در قالب نیروهای زبده دانشگاهی خبر داد و گفت: هم اکنون 800 تن از کارشناسان دانشگاه در بحث وصول مطالبات به ما کمک می کنند.
وی با اشاره به پرونده کذایی صندوق یادآور شد: 24 میلیارد تومان از 34 میلیارد تومان آن پرونده کذایی را وصول کردیم.
یزدان مهر در ادامه سخنان خود ضمن تاکید براینکه اتفاقات کم نظیری در بحث وصول اجاره بهای خوابگاه ها در سال گذشته رخ داده است، گفت: از 22 میلیارد طلب اجاره بهای خوابگاه های صندوق، سال گذشته 21 میلیارد و 300 میلیون تومان با همکاری دانشگاه ها وصول شد و در سال جاری نیز 41 میلیارد تومان از 46 میلیارد تومان اجاره بهای خوابگاه ها وصول شده؛ که همه این ها در سایه تعامل صندوق با دانشگاه ها صورت پذیرفته است. هم چنین لازم می دانم به این نکته اشاره کنم که 60 درصد اجاره بهای خوابگاه ها به دانشگاه ها بازگردانده می شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: ما سعی داشتیم تا کمک خیرین را نیز ساختارمند و روش مند کنیم؛ به همین خاطر تفاهم نامه ای با سازمان زیباسازی شهرداری تهران به مبلغ 30 میلیارد تومان برای زیباسازی، نورپردازی و بازسازی خوابگاه ها منعقد کردیم.
وی در ادامه سخنان خود به ارائه آماری در خصوص انواع وام های صندوق رفاه اشاره کرد و گفت: سال گذشته رشد 110 درصدی پرداخت تسهیلات، رشد 200 درصدی وام شهریه، تجمیع و کیفی سازی تمامی وام های صندوق رفاه، رشد 52 درصدی وام تحصیلی دانشجویان، رشد ۱۰۰ درصدی وام ضروری و کاهش زمان پرداخت وام از سه ماه به 27 روز را داشتیم.
یزدان مهر در خصوص وضعیت خوابگاه های رتبه پنج کشور خاطر نشان کرد: در حال حاضر 65 خوابگاه رتبه پنج در وضعیت هشدار قرار دارند؛ به همین خاطر 25 درصد اعتباراتی را که باید برای بهبود وضعیت آنها داده می شد تخصیص داده ایم تا در ترم آینده شاهد هیچ خوابگاه رتبه پنجمی نباشیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان بیان داشت: وام ویژه دانشجویان دکترا به مبلغ 130 میلیارد تومان در قالب بانک عامل پرداخت می شود. هم چنین در خصوص خوابگاه های نیمه دولتی، معاونت تسهیلات از 330 موسسه بازدید کرده و براساس آن نظام یارانه را هدفمند ساخته ایم.
وی در خصوص مشکلات اساسی که صندوق رفاه در بحث IT داشته تصریح کرد: حرکت ما به سمت سازمان IT محور بود؛که مفتخریم اعلام کنیم یک انقلاب جدیدی در این حوزه صورت گرفته است.
یزدان مهر سرمایه گذاری صندوق با دانشگاه ها را در همه زمینه ها مهم عنوان کرد و افزود: ما با دانشگاه ها وارد رایزنی و انعقاد تفاهم نامه شدیم تا اموال راکد آنها منتج به یک درآمد خوب برای صندوق و دانشگاه ها شود. هم چنین مشارکت مالی نیز با شرکت های دانش بنیان داشته ایم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه گفت: یکی از مهمترین اقدامات صندوق در سال جاری، تشکیل کمیته استقبال از آغاز سال تحصیلی بود؛ که دو روز پیش کلید خورد. هم چنین طرح ویژه تعمیرات خوابگاه ها و ارائه تسهیلات ویژه به استعدادهای درخشان و دوره های تسهیلات تکمیلی از دیگر اقدامات مهم صندوق به شمار می رود.
وی در پایان گفت: ذخیره استراتژیک صندوق نسبت به سال های گذشته افزایش چشم گیری داشته، به طوری که صد میلیارد تومان به ذخیره استراتژیک صندوق رفاه دانشجویان اضافه شده و امسال نیز قصد داریم 140 میلیارد تومان دیگر به این ظرفیت اضافه کنیم، تا دو برابر شود.